Bucureşti

HomeBucureşti

 

București 

Exersările săptămânale de TAIJIQUAN și QIGONG

Locul de desfășurare: str. CERCULUI nr. 3A (vezi harta)

Pentru a participa la exersările noastre vă rugăm să ne contactați telefonic! 

 

Instructor Corina Iosif – 0742.231.027 

LUNI

18:00 – 19:30  TAIJIQUAN stilul Yang 85 de formePracticarea celor 3 părți din secvență se va face în funcție de nivelul practicanților. 

19:30 – 21:00   • QIGONG-ul celor 5 elemente •

Formele dinamice pentru cele 5 elemente sunt: apă, lemn, foc, pământ, metal. În Medicina tradițională chineză, fiecare element este asociat unui organ. Vom practica în fiecare duminică mai multe forme astfel încat vom activa și echilibra toate organele: rinichi, ficat, inimă, splină și plămâni. Vom învăța astfel mișcări care ne vor ajuta să deblocăm energia stagnantă, să umplem de energie fiecare organ și meridianele aferente. Vom lucra apoi pentru armonizarea tuturor celor cinci organe interne.

Va cuprinde:
– Forme din Qigongul dinamic și static pentru fiecare element/organ în parte
– Forme din Pai Da Qigong (curățirea și învigorarea prin bătăi ușoare)
– Auto-masajul unor puncte de pe meridianele – traseele energetice ale organelor
– O scurtă prezentare teoretică a legii celor cinci elemente
– Informații despre detoxifierea sau susținerea funcționării organelor interne prin alimentație, plante, culori, ș.a.

MIERCURI

10:00 – 11:30  TAIJIQUAN stilul Yang 85 de formePracticarea celor 3 părți din secvență se va face în funcție de nivelul practicanților.

JOI

18:00 – 19:30  TAIJIQUAN stilul Yang 85 de formePracticarea celor 3 părți din secvență se va face în funcție de nivelul practicanților.

19:40 – 21:00 • QIGONG pentru descoperirea sinelui • Forme de relaxare, curățare • Meditația liniștii 

Complexul de tehnici se adresează celor care doresc atât o bună stare de sănătate cât și cultivarea sufletească, căci partea terapeutică și cea de cunoaștere interioară se susțin una pe cealaltă. Starea de sănătate este susținută de un anumit gen de prezență, de o anumită vibrație. Vom combina tehnici de relaxare, cu partea de contemplare, de observare pentru a dezvolta o atenție ușoară și liberă. Astfel, patrundem în spațiul “prezenței” aducând de acolo la nivel fizic, un alt tip de energie, schimbând astfel genul de gânduri pe care le experimentăm și obținând împământarea în starea de liniște a prezenței care este mult mai profundă și stabilă decât simpla liniște temporară a minții. Meditația liniștii ne va ajuta să ne observăm reacțiile, emoțiile care apar, fără să ajungem a le amplifica, lasându-le să treacă, să se disipe. Ceea ce putem obține în final este faptul că devenind împământați în starea de liniște a prezenței, ne transformăm noi înșine într-un factor de stabilitate și sprijin al celorlalți, al celor dragi nouă.

VINERI

18:30 – 20:00 • QIGONG – Cele 12 forme pentru sănătate și longevitate DAOYIN • secvența de 8 forme • meditație • micul circuit ceresc

Daoyin Yangsheng Gong Shi Er Fa reprezintă un complex de 12 forme dinamice ce au ca scop reglarea circulației sângelui și a energiei pe meridianele principale. Mișcările, însoțite de tehnici de respirație și de vizualizare, sunt fluide, ușor de invatat și utile tuturor celor care doresc să-și întărească sănătatea, să prevină apariția afecțiunilor și sa-și prelungească tinerețea. Exersarea se va încheia cu o tehnică statică de deplasare/cultivare a energiei.

  

Instructor Radu Culda – 0731.096.384

MARȚI

17:00 – 18:00  • BAGUAZHUANG 

Practica formelor interne „Baguazhang” – „Palma celor 8 trigrame” permite deschiderea rapidă a meridianelor picioarelor (meridianul rinichiului, al ficatului şi al splinei etc.), a meridianelor braţelor (meridianul plămânilor, al inimii, al pericardului etc.), dar şi creşterea energiei din interiorul organelor interne, consolidarea centrului vitalităţii din abdomenul inferior, exersarea sistemului osos şi a celui articular. Modul relativ simplu de exersare permite obţinerea de rezultate rapide printr-o practică periodică, de intensitate medie.

 

Instructor Cornelia Moțăianu – 0799.789.974

MIERCURI

17:30 – 19:00  • QIGONG – Tehnici de relaxare, curățare și de creștere a energiei corpului.

Prin acest complex de tehnici este posibilă relaxarea profundă, creşterea energiei corpului şi echilibrarea funcţionării organelor interne deţinătoare de eneregie (rinichi, ficat, inimă, splină, plămâni) cât și activarea și uniformizarea câmpului. Totodată, practica acestor forme induce o stare meditativă, contribuind la liniştirea minţii şi la cultivarea unei stări de echilibru interior.

19:00 – 20:30  TAIJIQUAN stilul Yang 85 de formePracticarea celor 3 părți din secvență se va face în funcție de nivelul practicanților.

SÂMBĂTĂ

8:00 – 9:30  TAIJIQUAN stilul Yang 85 de forme • Grup de începători. Explicarea principiilor de bază din Taijiquan, învățarea și practicarea primei părți din secvență.

9:3011:00  • QIGONG – Tehnici de meditație pe respirație și de activare a centrilor energetici principali ai corpului • 

Practica acestor meditaţii este utilă tuturor celor ce au aspiraţia spirituală a cunoaşterii interioare, dar şi a cultivării unei stări de linişte şi de împăcare, de descoperire a spaţiului interior. Totodată, forma trezirii luminii interioare permite activarea centrilor energetici principali, a creşterii energiei corpului ce duce la activarea celulelor creierului, dar şi la obţinerea unor rezultate terapeutice particulare în tratarea afecţiunilor hormonale, cât şi a sistemelor principale ale corpului.

11:00 – 12:30  TAIJIQUAN stilul Yang 85 de formePracticarea celor 3 părți din secvență se va face în funcție de nivelul practicanților.

 

Pentru cursuri sau exersări intensive cu maestrul CEZAR CULDA

Informații la: Cornelia Moțăianu – 0799.789.974

 

Curs Buc mai 2010

curs02,2009

curs Buc nov2008